dinsdag 23 maart 2010

Coolhunt #19 - Hovo Rotterdam

Coolhunt #19 - Hovo Rotterdam (50+)
Hovo Rotterdam is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ieder jaar verzorgen ze bijna 80 hoorcolleges en cursussen voor iedereen die vijftijg jaar en ouder is. De colleges zijn van Universitair niveau en worden dan ook door docenten van de Erasmus Universiteit gegeven. Bij ieder "collegejaar" staat er een thema centraal, dit jaar is dat "Over Grenzen". Hierbij worden 17 hoorcolleges en cursussen over het overschrijden, definiëren, bepalen, vaststellen en verkennen van grenzen.

50-plusers kunnen nu dan dus nog steeds actief blijven op het gebied van zelf ontwikkeling maar dat is nog niet alles. Hovo cursisten hebben ook toegang tot een aantal facilliteiten waaronder de Hovo sportkaart. Dit houd in dat de oudjes voor een paar centen gebruik kunnen maken van het sportcentrum van de Erasmus Universiteit op het complex Woudestein. Het enige wat nu nog ontbreekt zijn Hovo-studentenhuizen en ze kunnen m.b.v. wat pizzadozen en bierkratjes echte studenten worden!

Hovo Rotterdam is trouwens niet de enige Hovo-instelling, er zijn 15 verschillende instellingen waar je cursussen kunt volgen. Jaarlijks geeft Hovo les aan een groffe 25.000 cursisten, zeker geen kleine groep hippe oudjes! Al deze mensen behoren tot de 50+mentaliteitsgroep Stoere Prijsbewusten. Ze staan opgewekt in het leven en door zelfs nú nog een cursus te doen tonen ze hun onafhankelijkheid aan.

Ik vind dit een erg cool initiatief omdat de Erasmus Universiteit heeft ingezien dat ook mensen van boven de 50 zich graag nog willen ontwikkelen. Ze hebben meestal meer vrijetijd en meer geld en zijn dus een perfecte doelgroep. Wel vraag ik me af wat de senioren zelf van plan zijn te gaan doen met de kennis die wordt op gedaan. Ik verwacht dat er een hoop betweterige opa's en oma's bij zullen komen in de komende jaren!

Vind methodiek:
Eigenlijk heb ik het Hovo Rotterdam op een vrij makkelijke en biellige manier gevonden. Door met m'n lompe kop een url(www.senioren.nl) in te typen in een google zoek veld kwam ik via Ask.com uit op de site van Hovo Rotterdam. That's it, geen vette avonturen beleeft en ook geen mensen om hoeven kopen..

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten